22ste Winterbier Festival

Datum/tijd: 18-01-2015 / 13:00 - 19:00 | € 5,00

22ste Winterbier Festival

Zoals inmiddels gebruikelijk zal ook in 2015 op de derde zondag van januari het Winterbier Festival te Gouda worden gehouden. Op 18 januari 2015 zal van 13.00 tot 19:00 uur weer van de vele Winterbieren die Nederland rijk is geproefd kunnen worden. Het podium is, zoals al vele jaren, opnieuw het Wellant college aan de Ronsseweg te Gouda.

Het winterbierfestival kenmerkt zich door de grote hoeveelheid winterbieren die geproefd kunnen worden. De organisatie stelt zich elk jaar ten doel om u als bezoeker de mogelijkheid te geven van alle winterbieren die Nederland rijk is te kunnen proeven.

De laatste jaren zijn de aantallen verschillende winterbieren die worden aangeboden enorm gegroeid. Dit is uiteraard een rechtstreeks gevolg van de enorme groei aan brouwerijen in Nederland. Winterbier is geen aparte bierstijl zoals bijvoorbeeld bo(c)kbier en daarom is het aanbod ieder jaar zeer gevarieerd. Brouwers zijn creatief in hun benaming en noemen het bijvoorbeeld winterstout, winterwit, winterbok etc. Onder het thema vallen Winterbier, Kerstbier, Eindejaarsbier, maar ook bijvoorbeeld Sinterklaasbier.

De organisatie hanteer als kader dat het moet gaan om bieren die specifiek voor de wintermaanden zijn gemaakt en die alleen verkrijgbaar zijn gedurende het winterseizoen.

Kosten

 • € 5,00 entree, inclusief glas en proefboekje (u krijgt €2,00 retour bij inlevering van het glas  (schoongemaakt))
 • Consumptie: 1 munt (munten zijn € 2,50 per stuk)
 • Starterspakket: Entree + Glas + Pen + 6 munten: € 20,00

Kaart wordt geladen...

Locatie
Wellant College
Ronsseweg 555
2803 ZK Gouda

Evenementen bij deze locatie

2 thoughts on “22ste Winterbier Festival

  • Beste Jeroen,

   Dan zou je contact op moeten nemen met PINT. Bier-evenementen organiseert dit evenement niet.

   Succes en hopelijk kan je ze gebruiken!

   Edwin

Geef een antwoord