Bierhistorische rondwandeling Delft

Bierhistorische rondwandeling Delft

Datum/tijd: 27-09-2014 / 00:00 | € 9,50
http://www.bierhistoriedelft.nl/

Bierhistorische rondwandeling Delft

Op zaterdag 27 september organiseert Bierhistorie Delft de laatste Historische rondwandeling van 2014 door de binnenstad van Delft. Tussen 1500 en 1650 waren er ca. 200 bierbrouwerijen tussen de vestingsmuren van Delft, want als je bier dronk werd je niet ziek. Het alcoholpercentage van het bier was wel veel minder dan tegenwoordig.

Er wordt gewandeld langs de vele grachtenpanden waar bierbrouwerijen gevestigd waren en er wordt vertelt hoe men vroeger bier brouwde en waar de ingrediënten vandaan kwamen. Ook kom je erachter wat een plateelbakkerij is en wat deze met bierbrouwerijen te maken heeft. Ook andere beroepen zoals bierkruier en kuiper hebben met de bierbrouwerijen te maken, maar wat?

Tenslotte kom je erachter wat een korenmeter doet. Uiteraard zal het product bier niet ontbreken en wordt de laatste gesloten bierbrouwerij van Delft bezichtigd: “ De Gekroonde P“, waar op dit moment het gereedschappenmuseum van de gebr. Mensert in is gevestigd.

Heb je interesse gekregen in deze interessante industrie waarop vroeger de economie van Delft draaide? Ga dan mee met de Bierhistorische rondwandeling Delft en mail/bel voor informatie en boekingen naar: info@bierhistoriedelft.nl of 06 – 25413178.

Geef een antwoord