Noordelijk Lentebierenfestival Leeuwarden

Datum/tijd: 14-03-2015 / 14:00 - 23:00 | € 5,-

Noordelijk Lentebierenfestival Leeuwarden

In samenwerking met Stadsschouwburg “de Harmonie” wordt op 14 maart a.s. al weer voor de derde keer het “Noordelijk Lentebierenfestival” georganiseerd. Uitgangspunt is dat op 1 maart de metereologische lente begint en dat alle bieren die bij die periode kunnen passen op het festival te proeven zullen zijn. Dat kan varieren van quadrupel of tripel als het weer nog winterse trekjes vertoont zoals bij de eerste editie of een blonde, IPA of Weizen bij een heerlijk voorjaarszonnetje zoals vorig jaar. Ongeacht hoe het weer zal zijn, men zal kunnen gaan genieten van prachtige bieren.

Net als in de de rest van Nederland is ook in Friesland een explosieve groei van het aantal (huur)brouwerijen en dat zal ook duidelijk zichtbaar zijn op dit festival. De nieuwe Friese brouwerijen Brandsma (Augustinusga), BrouwDOK (Harlingen), Grutte Pier (Leeuwarden), Kleine Beer (Lemmer) en de Kroon op Leeuwarden (Leeuwarden) zullen zich op het festival presenteren. Zij zullen gezelschap krijgen van Bax Bier (Groningen), Bierderie (Wormerveer), Eanske (Enschede), de Eem (Amersfoort), Epe Brouw Collectief (Epe), Gulzige Gans (Coevorden), Maallust (Veenhuizen) , Mommeriete (Gramsberen), het Roze Varken (Huissen) en de Wildevanker brouwerij (Wildervank). Allemaal brouwerijen met prachtige en smakelijke bieren.

De brouwers, die zelf aanwezig zijn tappen/schenken de 15 cl. proefglazen zelf en kunnen alle vragen over het bier en de brouwerij beantwoorden. Zij zorgen er samen voor dat er zo’n 40 mooie bieren te proeven zijn en er dus ook voor iedereen voldoende keus is. Het gaat er op dit festival om dat men kennis kan nemen van de grote diversiteit aan bieren en dat men komt om te genieten. Er zullen uitsluitend speciaalbieren worden getapt/geschonken en er zullen dus geen pilseners aanwezig zijn. Genieten van de mooie bieren, ervaringen met de brouwer en met elkaar uitwisselen en nieuwe biersoorten leren staat voorop. Het is dus geen zuipfestival.

Uiteraard is er ook op dit festival weer de gebruikelijke glazenspoelservice, waar men het gebruikte glas kan omruilen voor een schoon exemplaar. De catering van “de Harmonie”zorgt weer voor smakelijke hapjes en biedt ook nu weer de mogelijkheid om voor een redelijke prijs een warme maaltijd te nuttigen.

De vorige edities van het festival hebben er voor gezorgd dat er veel belangstelling uit het hele land voor dit festival is en er wordt dus ook nu weer gerekend op veel niet-Friezen.Bijzonder is dat er een groep van ongeveer 15 personen uit Portugal speciaal voor dit festival naar Leeuwarden komen. Zij hebben hun overnachtingen al gereserveerd. Op deze manier zet ook het festival Leeuwarden positief op de kaart.

Stadsschouwburg “de Harmomie” is op een loopafstand van nog geen 10 minuten verwijderd van het NS-station.

De entree voor het festival is € 5,00 en dat is inclusief het Informatieboekje en € 2,00 statiegeld voor het festivalglas. Festivalmunten kosten € 1,75 per stuk of 6 voor € 10,00. Uiteraard krijgen PINTleden 1 festivalmunt gratis.

Kaart wordt geladen...

Locatie
Stadsschouwburg De Harmonie
Ruiterskwartier 4
8911 BP Leeuwarden

Evenementen bij deze locatie

Geef een antwoord