Toetje met Westmalle Tripel

Geplaatst op

in de categorie

Een nieuwe categorie: recepten. Bier-evenementen kan je ook thuis creëren: koken met bier (eventueel voor gasten), lekker biertje erbij, leuk muziekje en voilá:  je eigen bier-evenement! ;-) Via contact kan je recepten doorgeven. Om te beginnen een toetje met Westmalle Tripel, dit natuurlijk vanwege het heerlijke, zonnige weer.

Westmalle Tripel – mango – Belberry Apricot & Cumin Confit – mascarpone
8 amandelkoekjes
150 g Westmalle Tripel
50 g suiker
snuifje zout
½ mango
Belberry Apricot & Cumin Confit
55 g suiker
80 g dooier
185 g melk
185 g room
zeste van ¾ citroen
10 g citroensap
100 g room
20 g bloemsuiker
100 g mascarpone
gehakte pistachenoten
gevriesdroogde framboos
munt

Verwarm een deel van de Westmalle Tripel met de suiker totdat deze volledig opgelost is. Roer er het resterende bier onder en voeg een snuifje zout toe. Hak de amandelkoekjes grof. Meng er wat biersiroop onder.Leg onderaan een glas.

Snijd de mango in kleine blokjes. Leg wat op de geweekte amandelkoekjes. Maak in het midden een kuiltje en leg er een lepeltje Apricot & Cumin Confit in. Dek toe met mango en duw het geheel goed aan.

Maak een ruban met de suiker, dooier en vers geraspte schil van citroen. Breng de melk met de room aan de kook. Giet op de ruban. Verwarm al roerend tot 80°C. Voeg het citroensap toe en zeef. Laat afkoelen. Giet op de mango en zet minstens 2 uur in de koelkast.

Meng de mascarpone met de bloemsuiker. Roer er voorzichtig de room onder. Klop het geheel luchtig op. Doe in een spuitzak. Spuit wat mascarponeroom op de anglaise.

Werk het geheel af met gehakte pistachenoten, wat munt en gevriesdroogde framboos.

Dit recept werd gecreëerd startende van het aroma profiel van de Westmalle Tripel. Het sluit perfect aan bij dit bier. Serveer met een Westmalle Tripel.

Bron: Foodpairing