Bierlunch

In navolging van de Bokbierlunch in oktober vorig jaar, was er weer een bierlunch bij restaurant De Vijfde Smaak in Koog aan de Zaan. Waar ze de vorige keer zichzelf een beperking oplegde met bokbieren, was er nu alle vrijheid qua bieren. En die vrijheid proefde je terug in de smaakvolle combinaties!

Wederom werden de gerecht bereid door chef-kok Pjotr en werden de bieren toegelicht door bierschrijver Derek Walsh.

Fotoreportage

12102014 Bokbierlunch (1)

Restaurant De Vijfde Smaak

08032015 Bierlunch 01

Het sfeervolle restaurant.

08032015 Bierlunch 07

De lunch begon met een zalm en een Breugem Saense IPA III (helaas vergat ik de foto van het gerecht).

08032015 Bierlunch 02

Eendenborst. Geserveerde bier: Bierderie Mirjam Red Ale.

08032015 Bierlunch 03

Risotto. Geserveerde bier: Baxbier Koud Vuur.

08032015 Bierlunch 08

Derek Walsh deelt leuke feitjes en weetjes over de bieren.

08032015 Bierlunch 04

Pepasan rundvlees. Geserveerde bieren: Mommeriete Winterbier 2014 & Brouwerij ’t IJ Bridgeport Barley Wine.

08032015 Bierlunch 05

Mooi kleurverschil tussen de Kompaan No. 39 Bloedbroeder en Emelisse Winter-Bier 2014.

08032015 Bierlunch 06

Helaas… voor je het weet staat het toetje er alweer! Chocolade Coulant met de bieren Kompaan No. 39 Bloedbroeder & Emelisse Winter-Bier 2014.

Wat was het weer een zeer geslaagde en lekkere middag!