Lekkerste bockbier 2014

Geplaatst op

in de categorie

Lekkerste BockbierIn de grootste onafhankelijke consumententest van bokbieren in Nederland is La Trappe Bock gekozen tot lekkerste Bockbier van Nederland in de categorie standaard bockbier (tot en met 7,0% alcohol). Brok in de Keel van Brouwerij Rodenburg werd eerste in de categorie zwaar bockbier (vanaf 7.1% alcohol).

Na dertien succesvolle voorgaande edities werd op zaterdag 18 oktober 2014 voor de veertiende keer de nationale blindproeverij “Het Lekkerste Bockbier van Nederland” georganiseerd. Het Lekkerste Bockbier van Nederland is de grootste onafhankelijke consumententest op biergebied van Nederland. Meer dan 100 consumenten namen de proef op de som. De bierliefhebbers konden tientallen Nederlandse Bockbieren proeven.

Uitslagen 2014
Standaard Bockbier

1e: Brouwerij De Koningshoeven – La Trappe Bock
2e: Brouwerij Rodenburg – Bronckhorster IJsselbock
3e: Hertog Jan Brouwerij – Hertog Jan Bock
4e: Brouwerij De Leckere – Rode Toren Bok
5e: Burg Bieren – Burg Herfstbock
6e: Brouwerij Berghoeve – Windbuul

Zwaar Bockbier

1e: Brouwerij Rodenburg – Brok in de Keel
2e: SNAB – IJsbok
3e: Brouwerij Emelisse – Emelisse Imperial Doppelbock
4e: Jopen Bier – Jopen Johannieter
5e: Brouwerij De Pelgrim – Pelgrim Dubbelbock
6e: Texelse Brouwerij – Texels Stormbock