Inzegening nieuwe bottellijn Koningshoeven

Geplaatst op

in de categorie

Na een reeks van bouwkundige aanpassingen is de bottelarij van Bierbrouwerij De Koningshoeven een flessenvullijn rijker geworden. Op 4 december werd de nieuwe aanwinst officieel ingezegend door abt Bernardus.

“De oude kruikenlijn was tot op de draad versleten en kruiken werden er sowieso al niet meer afgevuld”, aldus mededirecteur prior Isaac. “Nu staat er een gloednieuwe flessenlijn voor de 75 cl. flessen en om La Trappe Quadrupel Oak Aged af te kunnen vullen. Deze afvulling gebeurde handmatig. Dat is nu verleden tijd.

Er zijn maanden aan vooraf gegaan van passen en meten om de vullijn binnen de muren van het monument te kunnen realiseren. En bij het optrekken van de nieuwe pui is er rekening gehouden met het monumentale karakter van het totale complex. Een nieuwe lijn opstarten vraagt veel tijd. Ook al wordt veel door de computer aangestuurd, het is toch de mens die aan de knoppen moet draaien en het proces moet controleren. Door Europese wetgeving waren we ook gedwongen de 75 cl. fles aan te passen. De vorm gaat meer richting wijnfles.”