Nieuwe Amerikaanse Heineken-film gebruikt ‘verkeerde’ bierflesjes

Geplaatst op

in de categorie

De nieuwe Amerikaanse Heineken-film, Kidnapping Mr. Heineken, gebruikt de verkeerde bierflesjes. Er wordt in de film bier gedronken uit groene flesjes, maar die bestonden in Nederland nog niet in 1983; het jaar van de ontvoering van de biermagnaat. Dat meldt de Radio 10-ochtendshow Tim In de Morgen. De redactie van de show kwam erachter toen ze samen de film bekeken. “Een van de redacteuren viel iets op: er zit best een grote fout in de film”, aldus Tim Klijn in zijn show.

Om het te verifiëren belden ze met de Zoetermeerse bierfanaat en Heineken-verzamelaar Patrick Bennis, die het bevestigt: “Het is een bizarre fout, omdat de makers van de film op de allerkleinste details hebben gelet. Zelfs de politieauto’s zijn van het model dat in het ontvoeringsjaar rondreed.”

“In 1983 werden er in Nederland alleen bruine pijpjes Heineken verkocht en geen groene zoals in de film is te zien. Al met al een blunder van de bovenste plank.”

De Heineken-verzamelaar denkt wel te weten waar de fout vandaan komt: “De flesjes die Heineken naar het buitenland exporteerde zijn altijd al groen geweest. Het productieteam heeft dat over het hoofd gezien. Dom!”

Negatieve kritieken

De Amerikaanse verfilming van de Heineken-ontvoering kon al niet op erg goede kritieken van recensenten rekenen. Kidnapping Mr. Heineken kreeg tot nu toe veel negatieve recensies van diverse Amerikaanse media.

Ook Peter R. De Vries, op wiens boek de film gebaseerd, is niet tevreden met het eindresultaat. Hij heeft aangegeven niet naar de première in Amerika te zullen gaan, omdat de getoonde feiten voor een deel niet overeen komen met de werkelijkheid.