Van Carlsberg naar Ouderkerk’s Goud

Geplaatst op

in de categorie

Oudekerks GoudPaul Schram werkte voorheen bij Carlsberg en was daar onder andere in dienst om microbrouwerijen te monitoren en eventueel over te nemen. Hij werd daardoor zo gepakt door het ambacht van bier brouwen dat hij zijn diploma ‘Kraft Brewer’ heeft gehaald aan de Scandinavian School of Brewing. Samen met zijn zoon is hij toen bieren gaan brouwen, eerst als een vader-zoon project, maar ook met het doel hier verder mee te gaan. En dat was het begin van Ouderkerk’s Goud.

Ouderkerk Weizen LogoZe wilden destijds het perfecte bier brouwen bij biefstuk en kwamen uit op een pale ale. Daarna werd een brown ale geboren en deze vond restaurant Loetje (bekend van de biefstukken) zo goed dat ze daar nu in alle restaurants op de kaart staan. Nu is een frisse Weizen aan het assortiment toegevoegd en Ouderkerk’s Goud is klaar voor de lente!