Genoeg bier te beleven tijdens het paasweekend

Geplaatst op

in de categorie

Aankomend paasweekend zijn er diverse bierevenementen. Vrijdag kan er in het paviljoen van het Wilhelminapark in Breda genoten worden van bieren van de micro-brouwerijen Dorpsbrouwerij de Pimpelmeesch (Chaam), Brouwerij het Bourgogne Kruis (Oosterhout), Brouwerij Ramses (Wagenberg) en Microbrouwerij De Rooie Dop (Utrecht). In Delft wordt er een meibockbierproeverij georganiseerd door de Bierhistorie Delft.

Zaterdag is de 61e Internationale Bier- en Verzamelaarsdag georganiseerd door de Bier- en Verzamelaarsvereniging (BAV). Er zijn 150 ruiltafels met diverse bierartikelen zoals glazen, etiketten, viltjes, kroonkurken en andere brouwerij- en biergerelateerde artikelen. Daarnaast zijn er verschillende kleine Nederlandse bierbrouwerijen aanwezig zoals Bierbrouwerij De Eem uit Amersfoort, Butcher’s Tears uit Amsterdam en brouwerij De Praght uit Dronten.

Op zowel eerste als tweede paasdag kan er een bodem gelegd worden bij de Paasbrunch van Speciaalbierbrouwerij Oijen. Voor de kinderen zijn er ook diverse activiteiten. In Haarlem kan er zondag gewandeld worden langs een zestiental cafés waar diverse Lentebokbieren te proeven zijn. Bij alle deelnemende cafés kan gestart worden vanaf 13:00. Bij voltooiing van de tocht staat er een presentje klaar in het café waar je bent gestart.

In Woerden is zondag eveneens een lentebierenproeverij. De proeverij wordt georganiseerd door Stichting Promotie Speciaalbier Woerden in samenwerking met Drinkerij ‘t Bierhuys. Deze dag zullen er zes lentebieren te proeven zijn van het vat en alle bieren zijn van kleinere Nederlandse brouwerijen.

Tot slot is er in Amsterdam een bierproeverij van Brouwerij De Vriendschap in De Ruimte. Vanaf vijf uur krijg je voor € 6,- een viergangenmenu: je proeft vier verschillende bieren (waaronder enkele nooit eerder geschonken proefbrouwsels) en de brouwers zelf vertellen hoe ze die gemaakt hebben.

Kortom, er is genoeg te doen in het paasweekend! Kijk op de kalender voor meer informatie over deze bierevenementen. Proost!