Week van het Nederlandse Bier

Geplaatst op

in de categorie

Week van het Nederlandse bierNog een week en dan is het zover: de derde “Week van het Nederlandse Bier”! Het begint met het Nederlands Bierproeffestival waar 3 dagen lang meer dan 35 Nederlandse brouwerijen hun bieren presenteren. Dit evenement vindt plaats in de Grote Kerk in Den Haag.

Na deze drie dagen zijn er door het hele land bieractiviteiten, zoals proefavonden, regionale festivals en bier- en gastronomieactiviteiten. Tijdens deze week kun je in heel Nederland kennismaken met de verrassende veelheid aan smaken in Nederlands bier, brouwers ontmoeten en ontdekken hoe hij of zij het bier brouwt uit natuurlijke grondstoffen mout, hop, water en gist.

Tot slot vindt in het weekend van 24 en 25 mei de Nederlandse Brouwerijdagen plaats. Vele brouwerijen houden dan een open dag, waaronder een aantal brouwerijen die normaal niet te bezoeken zijn. Maak kennis met de brouwers, leer de brouwprocessen en proef de bieren!

Kortom, deze week met de vele activiteiten is genieten voor de bierliefhebber. En doordat het in het hele land plaatsvindt, is er altijd een activiteit in de buurt. Veel plezier!