Kimchi Farm Festival

Geplaatst op

in de categorie

Afgelopen weekend vond het Kimchi Farm Festival plaats bij buurtboerderij Ons Genoegen in het Westerpark (Amsterdam). Een evenement waarbij regionaal eten en drinken centraal stond. Van worstmakers tot hamburgers, van ijs tot bitterballen met bijvoorbeeld pompoen en geitenkaas. En dat regionale drinken hield ongeveer 16 brouwerijen in uit Amsterdam en omgeving. Precies de reden dat ik ook ging…

Vanaf Amsterdam Sloterdijk is het een kleine twintig minuten lopen naar de buurtboerderij. Ter hoogte van het Mediacollege Amsterdam was de muziek hoorbaar en als je het park in liep kwamen de rijen fietsen je al tegemoet. Het regenachtige weer hield de bezoekers dus niet tegen om alle ambachtelijke producten te komen proeven.

Van regen smelt je niet

160814 Kimchi (1)In tentkraampjes, onder zeilen en onder de bomen waren genoeg plekjes om droog te staan. Ik was er zaterdagmiddag op het moment dat het droog was en de zon heel af en toe nog ging schijnen. Over het gehele terrein zaten bezoekers. Op houten boomstammen, stoeprandjes en klapstoeltjes. Dat gaf het een gezellige en ontspannende sfeer.

[singlepic id=101 w=200 h=133 float=right]Streekbrouwerijen

Zoals gezegd kwam ik voor de brouwerijen en het bier. Fanatiek stonden de brouwers de bezoekers over het bier te vertellen en adviseren. Onderling hadden de brouwers ook zichtbaar veel lol. Merkbaar was wel dat het niet een puur bierproeffestival was. Zo werd het bier geschonken in plastic bekertjes en sommige bieren werden ‘warm’ geserveerd. De plastic glazen kon ik begrijpen, maar dat je als microbrouwerij en liefhebber je eigen bier warm serveert vond ik een behoorlijk minpuntje…

Culinair

160814 Kimchi (13)Qua eetstands was er van alles te proeven en genieten. Bijvoorbeeld hamburgers van Beef Chiefs Kimchi Burger (rond half 7 overigens uitverkocht), burritos van Best Coast Taqueria of pickles en chutneys van Wilde Chutney. En als je gegeten had je kon je je maaltijd afsluiten met biologisch ijs van De IJsmakerij.

Een bourgondisch festival waar de nadruk lag op het proeven en genieten van lokale producten. Met daarbij voor mij als hoogtepunt de vele brouwerijen met hun bieren.

Foto’s