Schoemrakker, vierde brouwerij op een eiland

Geplaatst op

in de categorie

Logo SchoemrakkerNa Texel en Ameland heeft nu ook Terschelling een eigen bierbrouwerij op het eiland: Schoemrakker. Aan de voet van de bekende Brandaris vuurtoren op West-Terschelling werd dit weekend voor het eerst gebrouwen. In de ketels van brouwerij Schoemrakker is afgelopen zondag een weizen gebrouwen. Hoe het bier smaakt is nog even afwachten. Over een paar weken zal het gedronken kunnen worden.

Vierde waddenbrouwerij
Schoemrakker is de vierde (fysieke) bierbrouwerij op een Waddeneiland en is gekoppeld aan restaurant Storm in de Torenstraat op West. Nu is Schoemrakker nog louter een brouwerij. Vanaf 2015 worden er ook rondleidingen gegeven. Ook op Texel en Ameland wordt al een paar jaar bier gebrouwen.

Brouwerijen-op-de-waddeneilanden

Scelling
Terschelling had al langer een paar ‘eigen’ bieren. Onder de naam Scelling worden drie verschillende bieren op de markt gebracht die worden gebrouwen in België, maar wel met eilander brouwgerst. Ook de Schoemrakker bieren moeten gebrouwen worden met grondstoffen van het eiland zelf. Al zal dit (voorlopig?) niet voor de hop gelden. Volgens Piet Huisman, die de opstart van de brouwerij begeleidt zal het assortiment eerst uit een weizen en een amber bier bestaan. Later waarschijnlijk aangevuld met andere biertypen. Dit najaar volgt de officiële opening van brouwerij Schoemrakker.