Hollands Goud wint BAV-etikettenverkiezing

Geplaatst op

in de categorie

Hollands Goud Tripel 8%Het etiket “Tripel 8%” van Hollands Goud uit Alkmaar is de winnaar van de BAV-Bieretiketverkiezing 2014. Vorig jaar won “Tevreden” van Duits&Lauret uit Vleuten. Juryvoorzitter Sander van Werkhoven maakte de winnaar van de etikettenverkiezing bekend tijdens de 62e Internationale bier en verzameldag van de Bier- en Verzamelaarsvereniging (BAV) welke op 20 september plaatsvond.

Top 3

BAV Etikettenverkiezing 2014Een aantal van de tien genomineerde brouwers waren aanwezig om te horen of hun etiket gewonnen had. Na de criteria verteld te hebben waar een goed etiket aan moest voldoen, maakte Sander van Werkhoven de top drie bekend. Het etiket Lentebock van Reuzenbieren moest genoegen nemen met de derde plaats. Het etiket valt door de groene kleurstelling op en het geeft een lentegevoel aan. Het etiket Rotskruiper van Ramses bier kwam op twee en had de wedstrijd ook kunnen winnen. Echter ontdekte de jury wat foutjes op het etiket. De aanmoedingsprijs was voor Brouwerij Het Uiltje uit Haarlem, die een etiket had ingezonden wat bier uitstraalde. Maar de jury vond de naam van het bier te klein op het etiket staan.

Hollands Goud

De winnaar “Tripel 8%” van Hollands Goud ging er met de titel vandoor, omdat de hoeveelheid informatie compact en toch uitgebreid is weergegeven. Ook is er oog geweest voor design. Dit etiket nodigt niet-speciaalbierliefhebbers uit om deze fles uit het schap mee te nemen. Helaas was er niemand van Hollands Goud aanwezig om de prijs in ontvangst te nemen. Maar de initiatiefnemers achter Hollands Goud “Bureau 1811”, die het etiket in samenwerking met het Stedelijk museum Alkmaar gemaakt hadden, lieten in een reactie weten super trots te zijn dat hun etiket zich een jaar lang het beste en mooiste etiket van Nederland mag noemen. Hollands Goud is een huurbrouwerij die haar bieren brouwt bij de Noord-Hollandse Bierbrouwerij in Uitgeest.