Bier, Wijn en boter maken in het Boerenbondsmuseum

Geplaatst op

in de categorie

Op zondag 5 oktober aanstaande is in het Boerenbondsmuseum in Gemert een smaakvolle themadag. Deze middag wordt er namelijk bier, wijn en boter gemaakt.

Er wordt met natuurlijke ingrediënten en met relatief goedkope hulpmiddelen bier en wijn gemaakt. Verder wordt in de handkrachtzuivelfabriek boter gemaakt en er wordt speculaas gebakken. In de gebouwtjes rondom het dorpsplein worden weer de nodige demonstraties gegeven. Muziek deze middag is van “Krèk te Loat”. Kinderen mogen poffertjes bakken.

Kortom, deze eerste zondag van oktober is meer dan genoeg te zien, te beleven en te proeven in het Boerenbondsmuseum. Het museum is geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Het adres van het Boerenbondsmuseum is Pandelaar 106, 5421 NJ Gemert