Amerikaanse bieren scoren beter dan Belgische op Brussels Beer Challenge

Geplaatst op

in de categorie

De Amerikaanse bieren hebben de Belgische overklast op de internationale bierbeurs Brussels Beer Challenge. De Amerikaanse brouwers gingen met 53 prijzen naar huis, hun Belgische collega’s moesten het stellen met 43. Dat meldt de VRT.

Ook de prijs voor het beste bier van de volledige competitie ging niet naar een Belgisch bier, maar naar het Engelse Triple C. Het blonde bier, gebrouwen door Thwaites de Blackburn, werd door de deelnemers unaniem verkozen tot beste bier. Brouwerij Moortgat, dat onder meer Duvel brouwt, kreeg een onderscheiding voor het beste Belgische bier met zijn Liefmans Goudenband.

Tweede plaats
De Amerikaanse brouwers gingen naar huis met 13 gouden medailles, 17 zilveren, 18 bronzen en 5 erediploma’s. De Belgen eindigden op de tweede plaats, met 11 gouden medailles, 12 zilveren, 9 bronzen en 11 erediploma’s. Vlaams minister Sven Gatz en voormalig directeur van de Belgische bierbrouwers nuanceert de triomf van de Amerikanen. “Stel dat we dit resultaat op de Olympische Spelen zouden halen: VS 53 en België 43 medailles, dan springt het hele land toch een gat in de lucht?” Volgens Gatz moeten we de nederlaag ook plaatsen naast een overvloed aan Amerikaanse brouwerijen. “Vergeet niet, hier zijn er zo’n 160 brouwerijen en daar meer dan 2.000.”

De prijzen werden uitgereikt in de gebouwen van de vroegere Stella Artoisbrouwerij in Leuven. De 60-koppige jury proefde het voorbije weekend liefst 730 bieren, waaronder ongeveer 200 Belgische, uit 25 landen. Het was de derde keer dat de Brussels Beer Challenge plaatsvond.