STIBON viert eerste lustrum met ruim vijftig bierambassadeurs

Geplaatst op

in de categorie

Meer dan vijftig bierambassadeurs en –sommeliers proostten op woensdag 26 november op het eerste lustrum van bieropleider StiBON. In vijf jaar is de opleidingsinstituut uitgegroeid van een bescheiden initiatief van vijf vrijwilligers uitgegroeid tot de standaard in Nederlandse bieropleidingen. Inmiddels heeft StiBON meer dan 250 bierambassadeurs opgeleid en 35 internationale Diplom Biersommeliers. In januari doen opnieuw meer dan 150 deelnemers examen om ook het felbegeerde diploma niveau 1 te behalen.

“De Nederlandse bierwereld heeft in de afgelopen vijf jaar een metamorfose ondergaan”, vertelt voorzitter Marco Lauret. “We zijn er trots op dat we als StiBON daaraan een bijdrage hebben kunnen leveren. Veel nieuwe brouwers zijn door onze opleidingen verder geïnspireerd geraakt een eigen brouwerij te beginnen. Ook onder de horecaondernemers uit de Café Top 100 zien we veel oud deelnemers. Daarnaast zien we een toenemende belangstelling vanuit slijterijen en supermarkten. Het internationaal befaamde Doemens Instituut in München heeft voor de Nederlandse opleiding, als enige ter wereld, een speciaal verkort programma ontwikkelt om het internationale diploma Biersommelier te behalen.”

Stichting Bieropleidingen Nederland (StiBON) is opgericht in 2009 om de kennis over bier en alles wat daarmee samenhangt over te brengen aan iedereen die beroepshalve of als liefhebber in bier is geïnteresseerd.