Wrakhout en Een Stoute Limburger lekkerste huisbieren

Geplaatst op

in de categorie

Wrakhout van Talk of the Town in De Koog (Texel) en Een Stoute Limburger van café De Zaak onder de Linden in Sittard zijn verkozen tot Lekkerste Huisbier van Nederland 2014, een wedstrijd van het horecavakblad Entree. Wrakhout won in de categorie lichte bieren, Een Stoute Limburger ging aan kop bij de zware huisbieren.

Alle horecazaken in Nederland konden in 2014 weer hun huisbier aanmelden voor de jaarlijkse Entree-wedstrijd Lekkerste Huisbier van Nederland. Er werden 2 keer zoveel huisbieren ingezonden als in 2013. En begin november was het dan zover: de jury proefde en keurde alle inzendingen blind. Een zware, serieuze taak voor het vierkoppige panel, bestaande uit 4 zeer ervaren en kundige proevers. Theo Flissebaalje (PINT-redacteur), Henri Reuchlin (Bierburo, voorzitter EBCU), Fiona de Lange (Bierblogger.nl, De Nationale Bierbank) en Doinja Karmelk van gespecialiseerd Proeflokaal De Drie Dorstige Herten in Utrecht.

De uitslag

Top 3 lichte bieren

  1. Wrakhout (fles), Talk of the Town (De Koog), Rauchbier, 6.0%. Sallandse Landbier Brouwerij
  2. Rootz 7 Hops IPA (fust), Rootz (Den Haag/Scheveningen), IPA, 4.6%. brouwerij Kompaan
  3. Oorzaak (fust), Café De Zaak (Utrecht), Session IPA 4,3%. Brouwerij De Eem

Top 2 zware bieren

  1. Een Stoute Limburger (fust), De Zaak onder de Linden (Sittard), Stout, 8.0%. Brouwerij De Eem
  2. The Big Fat Double 5 IPA (fust), BeerTemple (Amsterdam) NW  Imperial/Double IPA, 8.0%. Brouwerij Het Uiltje, gebrouwen bij Jopen.