Entree zoekt het Lekkerste Huisbier van Nederland

Geplaatst op

in de categorie

Een eigen huisbier: gastentrekker en margemaker? Of gewoon persoonlijke smaak, met een bijzondere geschiedenis, als eerbetoon of om een andere speciale reden? Er zijn in ieder geval steeds meer horecazaken die een eigen huisbier hebben; ze laten het brouwen of doen dit zelf. Entree trapt daarom de derde editie af van de verkiezing Lekkerste Huisbier van Nederland.

Er zal geen ondernemer zijn die niet trots is op zijn huisbier en wellicht is het ook nog eens een rendabele hardloper. Maar er is nog meer om uit het bijzondere brouwsel te halen. Denk aan lof en erkenning van professionals, een officiële titel, oorkonde en landelijke media-aandacht. Daarvoor bestaat namelijk de wedstrijd Lekkerste Huisbier van Nederland. In 2012 in het leven geroepen door Proost en nu, omdat dat vakblad opging in Entree, een verkiezing van dit magazine.

Vorig jaar wonnen Tempelbier van Proeflokaal Arendsnest in Amsterdam (lichte bieren) en Christine van café De 1ste Aanleg in Heemstede (zware bieren). Daarnaast kreeg Kalverliefde van De Bonte Koe in Purmerend een eervolle vermelding voor de verpakking. Nu is het echter tijd voor de zoektocht naar het Lekkerste Huisbier van Nederland 2014. Een deskundige jury proeft alle inzendingen en kiest vervolgens in twee categorieën een winnaar. Doe mee!

Etiketbieren (met alleen een etiket van de zaak erop, niet uniek voor de zaak) zijn uitgesloten van deelname. Dit winnaars van 2012 en 2013 waren Pyromaan (De Heks, Deventer), Kaban (Kapellerput, Heeze), Tempelbier en Christine.

Reacties

Eén reactie op “Entree zoekt het Lekkerste Huisbier van Nederland”

  1. […] Entree zoekt Lekkerste Huisbier van Nederland […]