Peter van der Arend opent derde bierzaak: Craft & Draft

Geplaatst op

in de categorie

Craft-Draft-1024x749Peter van der Arend, één van de grootste bierpioniers van ons land, opent op vrijdag 20 februari Craft & Draft, zijn derde bierbar in Amsterdam. Craft & Draft is gevestigd aan de Overtoom 417. De bar heeft 40 bieren op tap en meer dan 100 op fles. Niet alleen worden er bieren geschonken; de bieren zijn ook te koop. Na Arendsnest en The Beer Temple is dit de nieuwste formule van Amsterdamse bier-ondernemer.

De bieren die verkrijgbaar zijn, zijn echt bijzonder. Ook worden er bieren geschonken, die nergens anders in ons land verkrijgbaar zijn. Het assortiment is zeer breed en volgens Peter doen de bierliefhebbers er goed aan vooral de bieren uit Spanje, Italië, Denemarken en de Verenigde Staten extra in de gaten te houden.

Het feit dat er een shop in een bar gevestigd is, is volgens Van der Arend al heel bijzonder. “Het is moeilijk om dat voor elkaar te krijgen. Wij hebben alle medewerking gehad van Stadsdeel West en ik hoop dat Craft and Draft ook deuren opent voor ondernemers die ook een shop in een shop willen beginnen.”

En Craft & Draft heeft nog meer verrassingen, zo laat de bierpionier weten. Wat dan? “Daar ga ik nu nog niks over zeggen. Dat onthullen we vrijdag tijdens de opening. Vanaf dat moment kan iedereen het komen bekijken. Eén ding kan ik al wel zeggen: Het is een absolute primeur in Nederland.”

De officiële opening wordt op vrijdag 20 februari verricht door Rick Kempen. Op vrijdag vanaf 20.30 uur is de bar geopend voor het publiek. Vanaf dat moment is de zaak zeven dagen per week geopend. Van maandag tot en met woensdag van 17.00 tot 00.00 uur (shop tot 22.00 uur) en van donderdag tot en met zondag van 14.00 tot 00.00 uur. Ook op deze dagen is de shop open tot 22.00 uur.