Op bezoek bij Emelisse

Geplaatst op

in de categorie

15032015 Emelisse (2)In Zeeland zijn de brouwerijen dun gezaaid (zie kaart), maar als je aan een Zeeuwse brouwerij denkt is het Emelisse. In het weekend van 15 maart waren we in de buurt van Kamperland en brachten dus logischerwijs een bezoek aan deze brouwerij met mooie bieren.

Zeeland is een prachtige kustprovincie. Als je via het noorden komt, Rotterdam voorbij bent en de N57 pakt, rijdt je de rust tegemoet. Weinig verkeer, weinig bebouwing en geen industrie. Kortom, meteen een vakantiegevoel. Je komt langs plaatsen als Goedereede, de Brouwersdam, Serooskerke, Neeltje Jans en daarna kom je op het eiland Noord-Beveland. Als je richting Kamperland rijdt zie je vrij snel een opvallend, vrijstaand gebouw: brouwerij Emelisse.

Koperen ketels

15032015 Emelisse (3)

Als je het statige pand binnenstapt, is het meteen overduidelijk een brouwerij met centraal twee koperen ketels. De rest van het interieur is modern en ruim ingericht. Centraal blijven de ketels waar wekelijks wordt gebrouwen. Het ontvangst door de gastvrouw is hartelijk en joviaal. Rondom het pand is veel ruimte en in de zomer zit het terras bij zonnig weer vol. Het is er heerlijk vertoeven op deze rustige plek.

Brouwersuurtje

15032015 Emelisse (5)Na de lange reis beginnen we met een koffie, maar erna vroegen we om het “brouwersuurtje“. Dit is niet meer dan een film met uitleg over Emelisse en het onstaan, het brouwproces en tussendoor twee muziekclips waarbij Zeeland centraal staat (onder andere Bløf – Aan de kust’). Tijdens de film krijg je drie bieren en bijpassende hapjes. Natuurlijk zit daar Zeeuws Knabbelspek bij.

Al met al was er weinig reuring op deze zondagmiddag. Na nog de heerlijke en kruidige Lentebock geproefd te hebben vervolgden we onze reis. Emelisse, een prima plek om te genieten van Zeeuws speciaalbier.

Foto’s

[slideshow_deploy id=’3832′]