Uitreiking Gouden PINT

Geplaatst op

in de categorie

PINT (Promotie INformatie Traditioneel bier), de bierconsumentenvereniging, heeft ook dit jaar haar leden gevraagd personen en/of initiatieven te nomineren voor de jaarlijkse Gouden PINT. Uit een lange lijst van genomineerden zijn er vijf geselecteerd voor de uitreiking van de Gouden PINT 2015, die dit jaar zal plaatsvinden tijdens de jubileumdag van PINT, zaterdag 3 oktober 2015 in Utrecht. De Gouden PINT is de belangrijkste bierprijs in Nederland voor een persoon of organisatie die zich de afgelopen periode op een aansprekende wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de verdere ontwikkeling van de Nederlandse biercultuur.

Daarnaast reikt PINT dit jaar ook de “PINT van Verdienste” en de “PINT Stimuleringsprijs” uit. Deze laatste prijzen zijn respectievelijk voor personen/initiatieven die gedurende langere tijd een belangrijke en blijvende invloed uitgeoefend hebben op de Nederlandse biercultuur of voor nieuwe initiatieven die PINT met de toekenning van deze prijs wil stimuleren dit initiatief verder uit te bouwen tot een blijvende aanwinst binnen de biercultuur.

De vele genomineerden illustreren opnieuw de rijkheid van initiatieven en de passie van de vele spelers binnen de Nederlandse bierwereld.

De uiteindelijke shortlist van vijf nominaties voor de Gouden PINT en voor de andere prijzen, samengesteld tijdens de jury*) bijeenkomst op 7 september 2015, geeft een goed beeld hoe actief en veelzijdig de biercultuur in Nederland is.