Internationale erkenning voor Utrechtse bieren

Geplaatst op

in de categorie

Utrechtse brouwers hebben uitstekend gescoord op de prestigieuze Brussels Beer Challenge. Er waren medailles voor de Utrechtse brouwerijen Maximus, Duits & Lauret en De Leckere en brouwerij Hommeles uit Houten.

De aanwezige brouwers van De Leckere, Duits en Lauret, Maximus en Hommeles na de prijsuitreiking
De aanwezige brouwers van De Leckere, Duits en Lauret, Maximus en Hommeles na de prijsuitreiking

De Utrechtse biercultuur heeft zich afgelopen jaren stormachtig ontwikkeld. In vijf jaar tijd steeg het aantal brouwerijen in de provincie van 7 naar 27 en ook het aantal biercafés en bierfestivals is sterk toegenomen. Ook kwalitatief staan de Utrechtse bieren op een hoog peil. Op het internationale podium van de Brussels Beer Challenge vielen vier Utrechtse brouwers in de prijzen.

Brouwerij Duits & Lauret behaalde een zilveren medaille voor haar Stout en de brouwers van Hommeles uit Houten scoorden eveneens zilver met hun bokbier, de Bokkepruik. Brouwerij Maximus scoorde naast een bronzen medaille voor de Brutus nog een eervolle vermelding voor de Saison. En brouwerij De Leckere mag zeer verguld zijn met de eervolle vermelding voor haar pilsener, wereldwijd nog altijd verreweg het meest gedronken bier! Jopen bier was met vier prijzen de meest gelauwerde Nederlandse brouwerij.

De Brussels Beer Challenge is een van de belangrijkste bierkeuringen van Europa. Dit jaar deden er 1100 bieren mee van brouwerijen uit de hele wereld.