Bier, steeds meer exotische smaken

Geplaatst op

in de categorie

Grolsch 0.0% Radler Ice TeaWaar voorheen bier gebrouwen werd met water, hop, gerst en gist, komen nu ook steeds meer (alcoholvrije) biermixen op de markt. Wat te denken van de Grolsch 0.0% Radler Ice Tea met Groene Theesmaak. “Grolsch speelt hiermee in op de groeiende populariteit van Radlers in Nederland. Nederlanders leven steeds bewuster en kiezen daardoor vaker voor alcoholarme of alcoholvrije dranken. Bovendien willen consumenten vaker nieuwe smaken, merken en belevingen proberen. Tegelijkertijd is Ice Tea één van de grootste en groeiende frisdranksegmenten in Nederland. Een mooie nieuwe combinatie voor in het bierschap!” aldus Grolsch.

Bavaria 0.0% Mexican 33cl flesBavaria kwam ook met een nieuwe smaak voor haar 0.0% range: Bavaria 0.0% Mex. Deze bierbrouwer introduceert naar eigen zeggen als eerste alcoholvrije tequila flavored bier. Met de introductie van het Mexican style bier, verwacht de brouwer een nieuwe zomertrend te zetten. Het smaakprofiel wordt door Bavaria omschreven als: “De eerste slok heldergoud bier geeft een fris, zoet aroma van lemon en tequila. De smaak gaat langzaam over in het moutige en hoppige van Bavaria bier. De alcoholvrije dorstlesser heeft een frisse afdronk met een twist van tequila en lemon. Gebrouwen met natuurlijk mineraalwater uit eigen bron, volgens het unieke 0.0% brouwproces. Bavaria 0.0% Mex drink je het liefst ijskoud, direct uit de fles met of zonder frisse limoen.”

Het zal niet lang duren of andere brouwerijen zullen volgen met nieuwe en verrassende smaken. Het lijstje zal dus voorlopig steeds uitgebreid worden…