Nederlandse première Lagunitas tijdens Amsterdams Bierfestivalletje

Geplaatst op

in de categorie

De India Pale Ale van Lagunitas is het best verkochte ambachtelijke biertje in de VS. Nu is Europa aan de beurt. Op 2 juli zal Lagunitas officieel worden geïntroduceerd op de Nederlandse markt. Lagunitas kiest voor een lancering tijdens het Amsterdamse Bierfestivalletje in de Maasstraat in Amsterdam, als eerbetoon aan haar bescheiden roots. Het Amsterdamse Bierfestivalletje is het eerste festival met uitsluitend kleinschalige Amsterdamse brouwers. Daar komt dan ook de naam vandaan. Hier wordt de opkomst van kleine brouwers, groots gevierd.

Een klein festival, voor kleine brouwers

De komst van Lagunitas bewijst hoe snel de opmars van ambachtelijk gebrouwen bier zich voltrekt. Toch is ambachtelijk brouwen meestal geen ‘big business’ volgens initiatiefnemer Remco Boas van TapZuid. “Maar die kleinschaligheid is juist de charme. Omdat ze nog klein zijn, durven ze grote keuzes te maken. Dat levert fantastische bieren op.”

Ambachtelijk brouwen blijkt aantrekkelijk

Hop is hip. Amsterdam telt intussen zo’n 40 ambachtelijke bierbrouwers. En er komen er elk jaar meer bij. Boas verklaart het succes door de herwaardering van vakmanschap en transparantie. “Klanten willen een eerlijk product met een aansprekend verhaal. De populariteit van Lagunitas bewijst dat de biermarkt weer volop in beweging is. Sommige kleine ambachtelijke brouwers van nu, kunnen straks de grote merken zijn.”

Lagunitas proeven

Op het Amsterdamse Bierfestivalletje kunnen bezoekers vanaf 14:00 terecht om Lagunitas te proeven. Naast het team van Lagunitas vind je hier 12 ambachtelijke Amsterdamse brouwers die nog hard op weg zijn de wereld te veroveren, zoals Butcher’s Tears, Cinema Brewers, Brouwerij Pampus, Brouwerij Kleiburg en Lowlander.

Over initiatiefnemer Remco Boas

Bierfestivalletje is een initiatief Remco Boas, de eigenaar van TapZuid, waar je bier van alle Amsterdamse brouwers op de tap vindt. TapZuid zet zich in voor de promotie van lokale bieren en streekproducten. Naast ambachtelijke bieren uit Amsterdam en de directe omgeving vind je hier enkele beroemde craft beers uit de VS, zoals BrewDog, Brooklyn Larger en sinds deze week het populaire Lagunitas.