Passie bij de Bierderie

Geplaatst op

in de categorie

IMG_5193Onze zondag verliep anders dan gepland, maar we wilden de Bierderie in Wormerveer nog wel bezoeken tijdens de Open Brouwerijdagen. Tot half vijf kon de brouwerij bezocht worden. We gingen met de trein. Google Maps gaf een wandeling van het station naar de brouwerij aan in 25 minuten. Om tien voor vier arriveerden we op het station, dus we moesten stevig doorstappen als we nog een biertje wilde proeven. Het was even zoeken met de telefoon in de hand, maar we kwamen aan bij een straat waar spandoeken hingen van de Bierderie en hun bier Sprout. We gingen die kant op. Buiten stonden (gelukkig) nog biertafels, banken én er zaten nog mensen.

Stilte

We liepen de loods binnen en net als bij Vriendenbier speelde hier hetzelfde tafereel zich af: het werd meteen stil. “Huh? Wie zijn dat?” zag je de aanwezigen denken. Een vrouw achter de tap begroette ons hartelijk en gaf ons een Sprout. Het eerste rondje was
van de Bierderie. We gingen buiten in het zonnetje zitten. Inmiddels was het al half vijf geweest, maar er werd nog geen aanstalten gedaan om de boel op te ruimen. Dus na de eerste krachtige en smaakvolle IMG_5198Sprout genuttigd te hebben kon ik vast en zeker nog een nieuwe krijgen. En ja, dat was het geval. Later volgde zelfs nog stukjes worst en kaas.

Een vrouw kwam met haar zoon bij ons aan tafel zitten en even later volgde de vrouw die ons hartelijk begroette. De vrouw was Dagmar, de vrouw achter de Bierderie. Ze brouwt samen met haar man Fabian. Ze begon te vertellen over ‘hun’ Sprout, hoe het de dag ervoor was en vele andere onderwerpen passeerden de revue. Haar aanstekelijke enthousiasme maakte dat we bleven plakken. Wederom kregen we een Sprout van het huis aangeboden.

Klein wereldje

Op een gegeven moment kwam een man erbij staan en ging het gesprek over de ontwerpen van de Bierderie-T-shirts. Bij mij ging een lichtje branden en ik vroeg of hij toevallig Bob was van B71. En dit bleek zo te zijn. Leuk om Bob te ontmoeten, aangezien hij vrijblijvend het logo van bier-evenementen.nl strakker en mooier heeft gemaakt. Klein is dat (bier)wereldje.

Trots en kwaliteit

IMG_5196Van Dagmar kregen we een rondleiding door de loods c.q. brouwerij. Dagmar is gedreven, trots en straalt dat terecht uit. Met die passie leidde ze ons ook rond. Beneden staat de brouwketel, de koelcel en daarnaast is het ook de opslag. Boven hebben ze een kantoor en een ruimte waar ze een proeflokaal willen vestigingen. En de stoelen voor in het proeflokaal, die zitten heerlijk…

IMG_5200Kwaliteit is een belangrijke factor voor de Bierderie. Als ze iets willen neerzetten doen ze dat goed. Vandaar dat het nieuwe biertje nog even op zich laat wachten, maar wij kregen een voorproefje. Het nieuwe bier wordt eveneens karakteristiek en smaakvol. Nog even geduld voordat het verkrijgbaar is.

En geduld moeten we ook hebben voor de Week van het Nederlandse Bier editie 2015. Gelukkig zijn er genoeg andere bierevenementen, staat de biermarkt niet stil en worden er nieuwe bieren gebrouwen. De bierliefhebber hoeft zich tot die tijd zeker niet te vervelen!