Opening Nationale Bierbank

Geplaatst op

in de categorie

Nationale BierbankVandaag wordt de Nationale Bierbank in Fort bij Spijkerboor geopend. Een plek waar bieren op goed geklimatiseerde wijze bewaard kunnen worden om verder te rijpen en in smaak te evolueren. Er is plek voor 7.500 flesjes bier en is daarmee in één klap de grootste bierkelder ter wereld. De Nationale Bierbank is een initiatief van biersommelier Fiona de Lange en Felix Wilbrink (culinair journalist bij De Telegraaf).

Je kan niet een willekeurig biertje langsbrengen bij het fort. De bieren worden geselecteerd door de Nationale Bierbank. Via de website kan je een bierbon kopen en een arrangement kiezen. De unieke vouchercode van de Bierbon wordt gekoppeld aan de gekozen bieren in de bierkelder. (Donkere) bieren kan je goed bewaren en na enkele jaren krijgt het al bijzonder extra kwaliteiten. Het advies is om een biertje maximaal vijf jaar te laten rijpen.

Voor meer informatie: www.nationalebierbank.nl.

Reacties

Eén reactie op “Opening Nationale Bierbank”