Brugse Zot

Geplaatst op

in de categorie

Brugge, de plek waar Huisbrouwerij De Halve Maan is gevestigd. Hier worden Brugse Zot en Straffe Hendrik gebrouwen. En als je toch in de buurt bent, is een bezoekje aan te bevelen. De rondleiding gaat door zowel de actieve brouwerij als oude gedeeltes. Het is in elkaar verweven en dat maakt het een leuke tour.

18072014 Halve Maan (5)Kleine groep

We hadden geluk, want de Nederlandse groep bestond in totaal uit zes personen. De vrouwelijke gids leidde ons met veel humor rond, waarbij af en toe (natuurlijk) de draak werd gestoken met Nederlanders en Heineken.

Uitzicht

18072014 Halve Maan (8)De start is bij de nieuwe brouwketels van de brouwerij. Tot voor kort stonden er nog koperen ketels, maar door regelgeving zijn deze vervangen door RVS-ketels. Via een trappetje kom je op een etage met werktuigen van vroeger. Hier wordt ook over het brouwen zelf verteld. Door nog een smalle en steile trap te beklimmen kom je op het dak waar je kan genieten van een prachtig uitzicht over Brugge.

18072014 Halve Maan (9)Daarnaast worden nog andere ruimtes getoond die vroeger werden gebruikt, bijvoorbeeld de oude gistingstanken. En op het eind volgt nog een ruimte met oude hulpmiddelen en werktuigen.

Proost!

Al met al een leuke rondleiding met veel afwisseling. Mede door de gezellige en ervaren gids. Uiteraard zou het bezoek niet compleet zijn door te genieten van een ongefilterde Brugse Zot op het heerlijke binnenterras van het proeflokaal.

Foto’s

[slideshow_deploy id=’1987′]