Biermuseum in Brugge geopend

Geplaatst op

in de categorie

Bruges Beer Museum logoIn maart is een nieuwsbericht geplaatst op bier-evenementen.nl over het nieuwe biermuseum in Brugge. Inmiddels is het museum open onder de naam “Bruges Beer Museum“. Per jaar willen ze 100.000 bezoekers. Met een tablet in de hand kom je alles te weten over bier.

Eerst is er een gedeelte over de geschiedenis van het bier. Bezoekers kunnen hun iPad richten op de foto’s die uitgestald staan en krijgen dan uitleg in tien talen. Van het geschiedkundige deel gaat het richting pancartes over de Brugse bieren, informatie over foodpairing met bier, mythes over bierbuiken en de helende kracht van bier en een 7,5 meter lange wereldkaart waar toeristen meer info krijgen over de biercultuur in hun land.

 

Naast de strakke opstelling van de vele foto’s en pancartes, wordt de zaal aangekleed met oude biertonnen en ander materiaal uit brouwerijen. Nergens in het museum vind je teksten met uitleg: alles gebeurt via de iPads.

 

Dan gaat het richting zolder. Het indrukwekkende gebinte is er tevoorschijn getoverd. In deze warme ruimte kan je onder meer proeven van de ingrediënten van bier. Er komt ook een volledige wand over abdijbieren. Nog een verdieping lager komt de bezoeker in de brasserie terecht.
Bron: HLN: Race tegen de klok in biermuseum

Reacties

Eén reactie op “Biermuseum in Brugge geopend”

  1. […] Nieuw biermuseum in Brugge […]