Kaasmakerij Abdij Koningshoeven bijna klaar

Geplaatst op

in de categorie

In samenwerking met kaasboerderij De Ruurhoeve in Hoogeloon is Abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven momenteel druk doende een kaasmakerij op te starten. Twee van de voormalige werkhuizen tussen abdij en brouwerij ondergaan hiervoor een metamorfose. De kaasmakerij gaat biologische kaas en geitenkaas produceren.

“Het begint te vlotten”, aldus prior Isaac. “De vloeren zijn er in gelegd. De wanden zijn betegeld. De pekelbak is geïnstalleerd. De bovengrondse kaasopslag moet nog voorzien worden van een koeling en ontvochter. Er is buiten nog een 5000 litertank bij geplaatst zodat de wei kan worden opgevangen. Wei wordt gebruikt voor varkensvoer. In de toekomst zullen wij er ook vruchtendrank van maken. De karnton is voor een revisie naar een bedrijf gestuurd. Het wachten is nu op de kaastobbe en de wrongelbak. Ik hoop dat we eind oktober kunnen starten.”

Reacties

Eén reactie op “Kaasmakerij Abdij Koningshoeven bijna klaar”

  1. […] Kaasmakerij Abdij Koningshoeven bijna klaar […]