Bierhistorische rondwandelingen in Delft

Geplaatst op

in de categorie

Bierhistorie Delft standswandelingIn 2015 organiseert Bierhistorie Delft weer vijf bierhistorische rondwandelingen. Deze wandeling brengt je langs gebouwen waar vroeger bierbrouwerijen in hebben gezeten. Rond 1550 waren er circa 200 bierbrouwerijen actief in Delft. Delft was in die tijd de grootste brouwstad van Nederland. In de hoogtijd dagen brouwden de brouwerijen gezamenlijk 40 miljoen liter bier per jaar.

Tijdens de rondwandeling komen de ingrediënten om bier te brouwen aan bod, maar ook hoe het bier vervoert en opgeslagen werd. Vertelt wordt waar de brouwerijen het water vandaan haalde en waarom iedereen in die tijd bier dronk. En het antwoord op de vraag waarom het aantal bierbrouwerijen rond 1700 in snel tempo minder werden.

Uiteraard worden tijdens de rondwandeling Delftse bieren gedronken en wordt een bezoek gebracht aan de laatst gesloten bierbrouwerij van Delft “De Gekroonde P “. Hierin is nu het Gereedschappenmuseum van de Gebr. Mensert gevestigd.

Heb je altijd al eens willen weten hoe de brouwindustrie van Delft in elkaar zit? Boek dan een rondwandeling en ga mee op ontdekkingsreis! De rondwandelingen zijn op de volgende zaterdagen: 11 april, 9 mei, 29 augustus, 26 september en 17 oktober.

De kosten van de rondwandeling bedragen EUR. 9,50 p.p. incl. koffie of thee en twee Delftse bieren. Boeken kan via info@bierhistoriedelft.nl of bel 06 -25413178.