Uitstekende sfeer op 5e Utrechtse Bierbrouwers Festival

Geplaatst op

in de categorie

Het erf van zaagmolen De Ster puilde afgelopen zaterdag uit met 1600 bierliefhebbers uit binnen- en zelfs buitenland. Negentien Utrechtse brouwerijen presenteerden er zo’n vijftig verschillende Utrechtse bieren.

De zon liet zich zelden zien aan de Leidse Rijn, maar het was droog en de sfeer was uitmuntend. Een ferm draaiende molen vormde het oer-Hollandse decor. Behalve een ruime keuze aan bier was er ondermeer kip en Blokhovens Linievarken van het spit, live muziek en heel veel publiek. De organisatoren waren er kien op dat er niet te veel mensen op het terrein kwamen. Er moesten dan ook heel wat mensen worden teleurgesteld die na half drie nog het terrein op wilden.

Het bierfestival, dat zich er op beroemt geen pils te schenken, heeft in vijf jaar tijd een grote reputatie opgebouwd. Het is dé plek om de Utrechtse biercultuur te ervaren en de sfeer is altijd buitengewoon ontspannen. Zoals elk jaar werd op het festival ook het ‘meest gewaardeerde bier’ van Utrecht gekozen. Verrassende winnaar werd nieuwkomer De Kromme Haring. Hun ‘Smoked Porter’ Smokey The Barracuda werd door een vijfkoppige jury – waarvan drie vrouwen! – als beste beoordeeld. De Kromme Haring is een van de kleinste Utrechtse brouwerijen en hun bier is maar op enkele plekken in Utrecht te koop.