Gouden medaille voor Brouwerij Hommeles

Geplaatst op

in de categorie
Prijsuitreiking Dutch Beer Challenge
Met Jan Ausems (uiterst links) en Kees Volkers (uiterst rechts) van Brouwerij Hommeles (Foto: Wil Schipper)

Afgelopen donderdag 28 mei ging in Den Haag de vijfde Week van het Nederlandse Bier van start. De openingsplechtigheid werd afgesloten met de prijsuitreiking van de Dutch Beer Challenge 2015. Gouden medailles in de categorie “Innovatie/ Speciaal: Rook” waren er voor Brouwerij Hommeles uit Houten en Brouwerij Duits & Lauret uit Utrecht.

De brouwers van Hommeles scoorden goud met de ‘Ondeugd’, een ‘rookbier’. De prijs werd toegekend door een onafhankelijke, 25-koppige jury van bierexperts en keurmeesters. Deze beoordeelde de bieren in verschillende categorieën: van pils tot porter en van witbier tot weizen. Hommeles kreeg de eerste prijs toegekend in de categorie ‘Innovatief rook’. In totaal werd in 14 categorieën een gouden medaille uitgereikt.

De rook- of rauchbieren zijn een specialiteit uit de Duitse stad Bamberg. In de Ondeugd is zowel rookmout als ‘peated’ whiskymout verwerkt. Hommeles deelde de prijs met brouwerij Duits & Lauret (voor een houtgerijpte Rook Dubbelbock). In totaal werden 155 Nederlandse bieren ingezonden. Van de 15 gouden winnaars werd de Mooie Nel van de Jopen Brouwerij uit Haarlem uitgeroepen tot beste Nederlandse bier van 2015.