Bierprijsindex van GoEuro

Geplaatst op

in de categorie

Het is geen geheim dat de Nederlander graag een biertje lust. Toch zijn we lang niet de grootste bierdrinkers. Met een gemiddelde jaarlijkse bierconsumptie van 86 liter per persoon halen we zelfs niet eens de top tien. GoEuro onderzocht gegevens uit 75 wereldsteden over de 5 meest geïmporteerde bieren en het belangrijkste lokale bier en verwerkte die in een bierprijsindex. Die geeft aan in welke steden je het minst of net het meest betaalt voor bier en waar je de grootste bierdrinkers vindt.

Bier het goedkoopst in Krakau, het duurst in Genève

Voor het goedkoopste bier ter wereld moet je in Krakau zijn. In de Poolse stad kun je al voor €1,48 genieten van een fris biertje. Blijf je liever in West-Europa, dan is Málaga met gemiddeld €1,53 de goedkoopste optie. Genève laat je als bierliefhebber met een budget beter links liggen. Wisselkoersschommelingen hebben de Zwitserse prijzen verder de hoogte in gedreven, waardoor je er nu maar liefst €5,64 neertelt voor je biertje. Daarmee is Genève veruit de duurste stad om bier te kopen, voor Hongkong (€5,50) en Tel Aviv (€5,17). In Amsterdam betaal je voor je biertje gemiddeld €2,70. Onze hoofdstad belandt daarmee op de 31e plek.

Amsterdam op 28e plaats voor bierconsumptie

Ook wat onze bierconsumptie betreft, behoren we tot de middenmoot. De Nederlander drinkt gemiddeld 86 liter bier per jaar. In de ranglijst van de grootste bierdrinkers moet Amsterdam daarmee 27 steden laten voorgaan. Helemaal bovenaan staat Boekarest, waar per jaar gemiddeld 133 liter bier per persoon wordt gedronken. Op de tweede plaats vinden we Praag, met 130 liter, gevolgd door Krakau en Warschau op een gedeelde derde plaats, met elk 127 liter.

De volledige bierprijsindex en alle gedetailleerde resultaten zijn te vinden op http://www.goeuro.nl/bier-price-index.