6e PINT Utrechtse Bierbrouwers Festival in De Fabrique

6e PINT Utrechtse Bierbrouwers Festival in De Fabrique

De FabriqueOp zaterdag 14 mei vindt het 6e PINT Utrechtse Bierbrouwers Festival plaats. Dit jaar voor het eerst op een nieuwe locatie: De Fabrique aan de Westkanaaldijk in Utrecht Noord. Dit unieke festival is geheel gewijd aan Utrechtse streekbieren. Dit jaar zal een record van 27 Utrechtse brouwers met hun bieren aanwezig zijn.

Het Utrechtse Bierbrouwers Festival (UBF) heeft in korte tijd een grote reputatie verworven onder de echte bierliefhebbers, die voor dit festival uit heel Nederland naar Utrecht afreizen. Op het festival zijn ook steeds meer buitenlandse bier-geeks te vinden. Deze liefhebbers kunnen kiezen uit tientallen soorten bier van maar liefst 27 Utrechtse brouwerijen: van kleine pas begonnen huurbrouwers tot inmiddels gearriveerde craftbrewers met fraaie brouwinstallaties en een eigen proeflokaal. Uiteraard is er ook weer een verkiezing van het ‘Meest Gewaarde Bier van de provincie Utrecht’.

Nieuwe locatie

Impressie 3e UBFDe eerste vijf edities van het UBF vonden plaats op het sfeervolle erf van zaagmolen De Ster in Lombok. De capaciteit van dit knusse terrein was echter te klein geworden. Niet alleen te klein voor de ca. 2000 bezoekers, maar ook om het groeiende aantal brouwers een goede plek te geven. Want de populariteit van streekbieren neemt elk jaar toe. Telde het eerste festival nog 7 brouwers, vorig jaar waren dat er al 20 en dit jaar dus 27.
Met De Fabrique is gekozen voor een heel andere omgeving, met een stoere uitstraling en goede voorzieningen, waar zowel brouwers als bezoekers de ruimte hebben.

Niet alleen bier

De bieren worden geschonken in speciale festivalglazen van 15 cl, zodat zo veel mogelijk bieren kunnen worden geproefd. Behalve bier is er lekker eten te krijgen en is er een workshop food-pairing, met bier-spijscombinaties. Verder is er live muziek, een brouwdemonstratie, een bierboekenstand etc. Het festival wordt georganiseerd door het Houtens Brouw Collectief en duurt van 12.00 – 19.00 uur. De Fabrique is te vinden aan de Westkanaaldijk 7, op ca. 10 minuten lopen vanaf station Maarssen.

Comments are closed.