Het speciaalbier festival BierWest verhuist naar het Rembrandtpark

Geplaatst op

in de categorie

Het is Nederland vorig jaar niet ontgaan, de commotie rondom het speciaalbier festival BierWest in Amsterdam West. Na het overweldigende succes van het speciaalbier festival BierWest in Amsterdam-West kon een tweede editie niet uitblijven. BierOost Festival wat 28 mei jl. plaatsvond. Nu is de tweede editie van BierWest aan de beurt.

Facebook

“Voor de eerste editie van BierWest meldden zich vorig jaar binnen twee weken 22.000 aanwezigen aan via Facebook. Dit resulteerde in een storm van media-aandacht. Het evenement zou plaatsvinden op het Mercatorplein in Amsterdam-West, maar moest op last van de politie worden geannuleerd. Gezien de enorme animo liet de organisatie het er niet bij zitten. Aan het eind van de zomer vond het festival alsnog plaats op een andere locatie: het Erasmuspark aan de Jan van Galenstraat.”

Jaap Eden IJsbaan

Naast een tweede editie van BierWest was er dit jaar ook een BierOost Festival. Op zaterdag 28 mei jl. lieten meer dan 40 brouwerijen uit binnen- en buitenland totaal meer dan 100 bieren ontdekken, ervaren en proeven aan meer dan 3.500 bezoekers. Dit vond plaats op het terrein van de historische schaatsbaan, de Jaap Eden IJsbaan in Amsterdam Oost. Een groot succes!

Oost, west…

Nu is het weer tijd voor de West editie van het speciaalbier festival. In tegenstelling tot vorig jaar zal het dit keer plaatsvinden in het Rembrandtpark verdeelt over 2 dagen; zaterdag 24 en zondag 25 september. De zaterdag zal in het teken staan van de festival editie. Naast veel verschillende bieren uit binnen- en buitenland en lekker eten ook veel entertainment, bierspellen, tastings en flink losgaan op DJ’s en live artiesten tot 23:00 uur. De zondag is toegankelijk voor gezinnen met veel activiteiten voor de koters. Denk aan een speelhoek, springkussen, schminken en nog meer leuke entertainment. Dat terwijl vader en moeder van een speciaalbiertje genieten.

De voorverkoop van de BierWest glazen, die gelden als je entree, is woensdag 29 juni van start gegaan. Zaterdag is voor de 18 jaar en ouder doelgroep en op de zondag is de entree voor kinderen onder 18 gratis. Prijzen in de voorverkoop variëren van €5,- tot €10,- inclusief je eigen glas.