Sijf komt met Rotterdamse primeur: Duvel op tap

Geplaatst op

in de categorie

SijfVerbazing en een tikkie ongeloof voor de doorgewinterde bierdrinkers onder ons; het meest gedronken speciaalbier Duvel stroomt vanaf morgen door de tapleidingen van de Rotterdamse kroeg Sijf! Door de nagisting op fles en het hoge koolzuurgehalte lukte het brouwerij Moortgat niet eerder om Duvel fatsoenlijk van de tap te krijgen. Bar restaurant Sijf is door de Belgische brouwerij geselecteerd als testpunt en heeft daarmee het Duveltapdebuut in de Rotterdamse horecascene.

De zwaarste onder de blondbieren

Bij de Rotterdamse kroeg Sijf wordt in de regio het meeste speciaal bier per m² gedronken. Een gegronde reden om hier deze Rotterdamse primeur plaats te laten vinden. Duvel is met zijn 8,5 procent een stevig zwaar blond bier. Het bier wordt sinds 1923 gebrouwen en is droog en zoet van smaak. Door de hoge nagisting op fles en de aanwezigheid van koolzuur was het tot voor kort onmogelijk om het bier fatsoenlijk uit de tap te krijgen. De Duvel brouwerij in Moortgat ontwikkelde een techniek waardoor de populaire smaak van het bier bewaard blijft en het tóch mogelijk is om het bier te tappen.

Kroegbaas Herman Hell vertelt: “Speciaalbier had vroeger een beetje een oude lullen imago, dit is mede door de komst van verschillende hippe micro brouwerijen allang verleden tijd. Wij voelen ons natuurlijk vereerd dat Duvel ons heeft geselecteerd als testlocatie. Wederom een mooie bevestiging voor onze liefde en passie voor speciaalbieren”.

Sijf

Op de borrel bij Sijf

Bar restaurant Sijf dankt zijn naam aan timmerman Sijf van Zuilen. Sijf voorzag de kroeg eind jaren 90 van een nieuwe sfeervolle uitstraling. Het karakteristieke pand aan de Oude Binnenweg is dagelijks gevuld met een mix van creatieve dertigers, hippe twintigers en serieuze zakenlui. Op de zondagmiddag zorgen muzikale klanken van bekende en onbekende artiesten voor een ongedwongen vibe. Met de winter voor de deur is het goed verwarmde terras in combinatie met een Duveltje van de tap een welkome toevoeging aan de Rotterdamse horecabeleving.