Utrecht Hop: Bieren, brouwers en biercafés in de provincie Utrecht

Geplaatst op

in de categorie

Utrecht HopIn 1970 draaide de Phoenix-brouwerij in Amersfoort de bierkraan dicht en werd er voor het eerst sinds 1000 jaar geen bier meer gebrouwen in de provincie Utrecht. De biercultuur was op sterven na dood en Nederland geheel verpilsd. Niet lang daarna begon een voorzichtige ommekeer en inmiddels heeft de ‘craft beer revolutie’ de biercultuur in haar greep. Liefst 36 geregistreerde brouwerijen telt de provincie inmiddels en volgende maand kunnen dat er al meer zijn.

Daarnaast wordt de biercultuur als nooit tevoren verlevendigd met brewpubs, biercafés, bierwinkels en – festivals. Wie zijn al die brouwers, wat brouwen ze en waar doen ze dat? Waar zijn de brouwerijen te vinden en wat zijn de beste plekken om de bieren te proeven? In deze kleurrijke ‘state of the art’ gids “Utrecht Hop” kan je het allemaal vinden. Het rijke bierverleden van de provincie wordt daarbij niet vergeten!

Van 0 naar 36 brouwerijen!

UTRECHT HOP – Bieren, brouwers en biercafés in de provincie Utrecht
Auteur: Kees Volkers
m.m.v. Jan Ausems, Wim Burhenne, Jos Eberson en Theo Flissebaalje

Kees Volkers is bierhistoricus en brouwer. Eerder verschenen van zijn hand: Wandelen over de Bierkaai – een bierhistorische gids van Utrecht (2006, Aprilis) en -met Pim van Schaik – Ontdek de bieren van Amsterdam (2013, Stokerkade)

Formaat: 12,5 x 21 cm Omvang: 160 pagina’s ISBN: 978-90-78641-54-4
Uitgever: Gegarandeerd Onregelmatig/Stichting Houtens Brouw Collectief
Preview: www.gegarandeerdonregelmatig.nl en www.houtensbrouwcollectief.nl
Verkoopprijs 15,95