Week van het Nederlandse bier van start

Geplaatst op

in de categorie

Week van het Nederlandse bierGisterenavond heeft Burgemeester van Den Haag Jozias van Aartsen het eerste biervat aangeslagen en daarmee de derde editie van de Week van het Nederlandse Bier officieel geopend. Hij deed dit in de Grote Kerk waar 37 Nederlandse brouwerijen acte de présence geven bij het driedaagse Nederlands Bierproeffestival Den Haag. De Opening is het begin van een ruime week (15 tot en met 25 mei) aan activiteiten, waarbij bierliefhebbers kennis kunnen maken met de veelzijdigheid van Nederlands bier en de bruisende biersector.

Bier van eigen bodem
In de Week van het Nederlandse bier staat het bier van eigen bodem centraal. De week is een initiatief van de Stichting Week van het Nederlandse Bier waarin de hele biersector is verenigd. In de Stichting zitten afgevaardigden van: Nederlandse Brouwers, Klein Brouwers Collectief (KBC), Alliantie van Bier Tapperijen, PINT, MITRA Slijterijen, de niet-gebonden onafhankelijke brouwers, Bier&cO, Bierburo en Birdy Publishing/Bier!Magazine.

Vol lof
Henri Reuchlin, voorzitter van de Week van het Nederlandse bier is nu al trots op alle activiteiten die georganiseerd worden in de Week van het Nederlandse Bier:  “Ik ben vol lof: wat een mooie activiteiten vinden er weer plaats, van de Waddeneilanden tot Zuid-Limburg en van Twente tot Zeeland. Er zijn proeverijen, bierwandelingen, speciale bier&spijsdiners, festivals en Nederlandse Brouwerijdagen door het hele land. Ik vind het mooi om de bevlogenheid te zien waarmee brouwers, horeca ondernemers, retailers en vele anderen samenwerken om het Nederlandse bier in de breedste zin te promoten.”

Zie voor alle informatie over de Week van het Nederlandse Bier: www.weekvanhetnederlandsebier.nl.

Nieuwe website
Dat bij de Nederlandse Brouwers een mooi glas Nederlands bier goed samengaat met verantwoord genieten, bleek gisterenavond bij de presentatie van de website “nuchter over bier”. De website www.nuchteroverbier.nl belicht bier als een prachtig natuurlijk product met een ruime variatie aan smaken en soorten. Daarnaast behandelt ze vragen als “Wat betekent matige alcoholconsumptie” en “Is dat hetzelfde als verantwoord drinken?” Tevens is er aandacht voor de werking van bier in het lichaam en de gezondheidseffecten van bier.

(Bron: Smith Communicatie)

Reacties

Eén reactie op “Week van het Nederlandse bier van start”

  1. […] Week van het Nederlandse bier van start […]