Delirium Café Amsterdam geopend

Geplaatst op

in de categorie

18092014 Opening Delirium Café Amsterdam (5)Het begon ooit in Brussel. Daarna kwamen er onder andere vestigingen in Tokio, Rio de Janeiro en Dubai. En sinds gisteren is het Delirium Café Amsterdam officieel geopend. Met een indrukwekkende bierkaart van meer dan 500 bieren, waarvan 20 op tap. Daarmee is het nog maar een fractie van wat Delirium Brussel op de kaart heeft. Dit café schenkt meer dan 3.000 soorten bier. Dit leverde in 2004 een vermelding op in het Guinness Book of Records en vorig jaar december hebben ze daar een nieuwe aanvraag voor gedaan.

18092014 Opening Delirium Café Amsterdam (2)Het café is gevestigd aan de Piet Heinkade 4-6-8 in de Zouthaven van Amsterdam. Een ideale locatie: dichtbij het Centraal Station, loopafstand vanaf de stad, de rondvaartboot stopt voor de deur en de cruise terminal is er tegenover. Daarnaast heeft het een prachtig uitzicht over het IJ. Bij aankomst voor de opening kwam het roze en blauw je al tegemoet. Ballonnen, spandoeken, banners, roze stoeltjes en een grote roze olifant. Alles met een Delirium uitstraling. Vanzelfsprekend ontbrak de roze loper ook niet.

Eigen identiteit

18092014 Opening Delirium Café Amsterdam (3)Binnen gaat de Delirium uitstraling door met lichtblauwe dienbladen aan het plafond. Het ademt de sfeer van een bruin café door de donkere tinten. Maar daarnaast straalt het ook bier uit. Met tinnen borden van biermerken, de bar met wel twintig taps en daarachter de koelkasten gevuld met vele soorten bier. De tapkranen hangen op ooghoogte boven de bar en bij het inschenken geeft dit meteen al een gaaf gezicht.

Een aangekleed geheel

18092014 Opening Delirium Café Amsterdam (6)De opening van het Delirium Café ging gepaard met veel show. Quinten Lovers begon met een praatje en een bedrijfsfilm over Lovers Company. Want daar valt Delirium Café Amsterdam onder. Met de Deliriumboot kwam vervolgens de “Raad van Delirium” aan. Begeleid door een accordeon liep de “Confrérie van de Roze Olifant” over de loper. Vervolgens werd een praatje gehouden, het bier geproefd, “getest” en het café voor open verklaard! Blauwe confetti en roze rook volgde!

Belgische zytholoog

18092014 Opening Delirium Café Amsterdam (10)De dagelijkse leiding is in handen van de Belgische biersommelier Yuri Hegge. Een fervent fan van Nederlandse bieren. Hij had (of misschien heeft) het plan om een Nederlands biercafé te openen in, jawel België. Maar voorlopig heeft hij de uitdaging om de bierliefhebber te vermaken in het Delirium Café Amsterdam. Daarvoor is hij ook opgenomen in de Confrérie van de Roze Olifant. Bij de opening stond Yuri overigens niet stil. Integendeel, in plaats van dat hij luisterde of bij de speeches stond liep hij rond met bittergarnituur…

Toekomst

18092014 Opening Delirium Café Amsterdam (15)Bij alleen de opening van het grootste biercafé (qua soorten) in Nederland blijft het niet. Er wordt een eigen brouwerij geopend in een ruimte naast het café. Hier zal onder andere een eigen bier gebrouwen worden. Maar in de toekomst worden ook workshops en proeverijen gegeven. Ook kan er nog flink uitgebreid worden. Want achter het café is nog meer ruimte beschikbaar wat erbij betrokken kan worden.

En de andere ambitie? Delirium Brussel voorbij gaan met het aantal soorten bier. Maar of dat bij een delirium blijft of werkelijkheid wordt… Vanaf een roze wolk houden we het in de gaten!

Foto’s

[slideshow_deploy id=’2541′]

Reacties

Eén reactie op “Delirium Café Amsterdam geopend”

  1. Biertapservice Scholten avatar

    Wij van Biertapservice Scholten hebben met heel veel plezier mee gewerkt aan dit mooie project. De 20 hangende tapzuilen hebben wij speciaal voor het deleriumcafe ontworpen en gemaakt.
    Wij wensen de familie Lovers veel succes maar ook veel plezier met deze mooie zaak.