PINT Bokbierfestival komt er weer aan!

Geplaatst op

in de categorie

Van 24 tot en met 26 oktober organiseert de stichting Bokbierfestival voor de 37e keer het oudste en grootste bierfestival van Nederland: het PINT Bokbierfestival. Meer dan 10.000 mensen krijgen hier de gelegenheid om over drie dagen verspreid om en nabij de 100 verschillende bokbieren te proeven. En dat allemaal van de tap.PINT Bokbierfestival

Zoveel bokbieren bij elkaar, dat is niet alleen lekker, maar ook uniek in Nederland. Bokbier is het belangrijkste speciaalbier dat we hebben in Nederland. Bijna iedere brouwerij maakt wel een bokbier en die zijn er bijna allemaal op het festival.

Geschiedenis
Het begon allemaal in 1977 in een klein café in Amsterdam toen een klein groepje mensen een bokbierfestival wilde organiseren. In die dagen werd in Nederland voornamelijk pils gedronken. Zevenendertig jaar later kent Nederland meer dan 200 brouwerijen die een keur van bieren brouwen en is het festival uitgegroeid tot het grootste indoor bierfestival van Nederland met het grootste assortiment aan bokbieren. Met recht kan worden gesteld dat het PINT Bokbierfestival aan de basis heeft gestaan van de opbloei van de Nederlandse biercultuur.

Dankzij vrijwilligers
Het Bokbierfestival draait geheel met een groep van enthousiaste vrijwilligers. Het festival is niet op winst gericht en kan zo haar onafhankelijke positie bewaren. Dat is de kracht van het festival. Het festival is veel meer dan alleen bokbier proeven. Het is een echte sociale happening met live muziek, proeverijen waarin je smaakpapillen op de proef worden gesteld en natuurlijk de verkiezing van het Beste Bokbier van Nederland. Komt allen!’