Vijfgangen bokbierlunch bij restaurant De Vijfde Smaak

12102014 Bokbierlunch (2)Bier en spijs is in opkomst. Steeds vaker worden in restaurants gerechten gecombineerd met verschillende bieren. Zondag 12 oktober was er een vijfgangen bokbierlunch bij restaurant De Vijfde Smaak. Dit restaurant is gevestigd in de Waakzaamheid in Koog aan de Zaan. De Waakzaamheid is het oudste houten horecapand van Nederland en compleet gerestaureerd.

De culinaire gerechten werden bereid door chef-kok Pjotr en bij elke gang werd een bijpassend bokbier geserveerd. De bieren werden toegelicht door bierschrijver Derek Walsh. Het was een stralende warme dag. Dus niet echt typisch guur, herfstig bokbierweer, maar dat deed de lunch niet minder smaken!

Fotoreportage

12102014 Bokbierlunch (1)

Restaurant De Vijfde Smaak

12102014 Bokbierlunch (3)

12102014 Bokbierlunch (4)

De lunch werd afgetrapt met een pompoensoep. Geserveerde bieren: Amstel Bock en Gulpener Bokbier van de tap.

12102014 Bokbierlunch (5)

Derek Walsh vertelt tussen de gangen meer over de gekozen bieren.

12102014 Bokbierlunch (6)

Tonijn omwikkelt met nori. Geserveerde bieren: 6% Extra Herfst (VandeStreek) en Houtgerijpte rook dubbelbock (Duits & Lauret).

12102014 Bokbierlunch (7)

Checf-kok Pjotr vertelt meer over zijn gerechten.

12102014 Bokbierlunch (8)

Variant op een tosti. Geserveerde bieren: Mommeriete Rookbock en Saense Bock (Breugem).

12102014 Bokbierlunch (9)

Hertenbiefstuk. Geserveerd bier: Johannieter (Jopen).

12102014 Bokbierlunch (10)12102014 Bokbierlunch (12)12102014 Bokbierlunch (13)

12102014 Bokbierlunch (11)

Het toetje. Geserveerd bier: Eisbock (Aventinus).

Een zeer smaakvolle middag! Een aanvulling voor een volgende keer is allicht een begeleidend boekje/affiche over de gerechten en geserveerde bieren.

1 reactie op “Vijfgangen bokbierlunch bij restaurant De Vijfde Smaak

  1. Pingback: Bierlunch - Bier-evenementenBier-evenementen

Reacties zijn gesloten.