Bier en spijs is in opkomst. Steeds vaker worden in restaurants gerechten gecombineerd met verschillende bieren. Zondag 12 oktober was er een vijfgangen bokbierlunch bij restaurant De Vijfde Smaak. Dit restaurant is gevestigd in de Waakzaamheid in Koog aan de Zaan. De Waakzaamheid is het oudste houten horecapand van Nederland en compleet gerestaureerd.
De culinaire gerechten werden bereid door chef-kok Pjotr en bij elke gang werd een bijpassend bokbier geserveerd. De bieren werden toegelicht door bierschrijver Derek Walsh. Het was een stralende warme dag. Dus niet echt typisch guur, herfstig bokbierweer, maar dat deed de lunch niet minder smaken!
Fotoreportage
Een zeer smaakvolle middag! Een aanvulling voor een volgende keer is allicht een begeleidend boekje/affiche over de gerechten en geserveerde bieren.
Reacties
Eén reactie op “Vijfgangen bokbierlunch bij restaurant De Vijfde Smaak”
[…] navolging van de Bokbierlunch in oktober vorig jaar, was er weer een bierlunch bij restaurant De Vijfde Smaak in Koog aan de […]