Bier en spijs is in opkomst. Steeds vaker worden in restaurants gerechten gecombineerd met verschillende bieren. Zondag 12 oktober was er een vijfgangen bokbierlunch bij restaurant De Vijfde Smaak. Dit restaurant is gevestigd in de Waakzaamheid in Koog aan de Zaan. De Waakzaamheid is het oudste houten horecapand van Nederland en compleet gerestaureerd.
De culinaire gerechten werden bereid door chef-kok Pjotr en bij elke gang werd een bijpassend bokbier geserveerd. De bieren werden toegelicht door bierschrijver Derek Walsh. Het was een stralende warme dag. Dus niet echt typisch guur, herfstig bokbierweer, maar dat deed de lunch niet minder smaken!
Fotoreportage

De lunch werd afgetrapt met een pompoensoep. Geserveerde bieren: Amstel Bock en Gulpener Bokbier van de tap.

Tonijn omwikkelt met nori. Geserveerde bieren: 6% Extra Herfst (VandeStreek) en Houtgerijpte rook dubbelbock (Duits & Lauret).
Een zeer smaakvolle middag! Een aanvulling voor een volgende keer is allicht een begeleidend boekje/affiche over de gerechten en geserveerde bieren.
Pingback: Bierlunch - Bier-evenementenBier-evenementen