In navolging van de Bokbierlunch in oktober vorig jaar, was er weer een bierlunch bij restaurant De Vijfde Smaak in Koog aan de Zaan. Waar ze de vorige keer zichzelf een beperking oplegde met bokbieren, was er nu alle vrijheid qua bieren. En die vrijheid proefde je terug in de smaakvolle combinaties!
Wederom werden de gerecht bereid door chef-kok Pjotr en werden de bieren toegelicht door bierschrijver Derek Walsh.
Fotoreportage
Restaurant De Vijfde Smaak
Het sfeervolle restaurant.
De lunch begon met een zalm en een Breugem Saense IPA III (helaas vergat ik de foto van het gerecht).
Eendenborst. Geserveerde bier: Bierderie Mirjam Red Ale.
Risotto. Geserveerde bier: Baxbier Koud Vuur.
Derek Walsh deelt leuke feitjes en weetjes over de bieren.
Pepasan rundvlees. Geserveerde bieren: Mommeriete Winterbier 2014 & Brouwerij ’t IJ Bridgeport Barley Wine.
Mooi kleurverschil tussen de Kompaan No. 39 Bloedbroeder en Emelisse Winter-Bier 2014.
Helaas… voor je het weet staat het toetje er alweer! Chocolade Coulant met de bieren Kompaan No. 39 Bloedbroeder & Emelisse Winter-Bier 2014.
Wat was het weer een zeer geslaagde en lekkere middag!