Beste bokbier van Nederland

Geplaatst op

in de categorie

Amstel Bock heeft op het 37e PINT Bokbierfestival in de Beurs van Berlage in Amsterdam de titel Beste Bokbier van Nederland in de wacht gesleept. Amstel haalde goud in de categorie Bockbier. Goud was er ook voor Christoffel met de Christoffel Bok in de categorie Dubbelbock en voor Duits & Lauret in de klasse Speciaalbock.

Bierexperts

Onder leiding van de internationale bierautoriteit Derek Walsh hebben 22 bierexperts zich gebogen over 87 inzendingen. „De biercultuur in Nederland bloeit als nooit tevoren. Het aantal brouwerijen groeit hard. Dat betekent dat we voor deze verkiezing steeds meer en ook steeds interessantere bieren keuren”, aldus Derek Walsh.

De Beste Bockbier Competitie van Nederland is een professionele wedstrijd. Bierkeurmeesters, bierexperts en biersommeliers uit binnen- en -buitenland proeven de bieren in vier verschillende rondes. „Dit gebeurt in een stille, afgesloten ruimte in het beursgebouw, waar de juryleden zich optimaal kunnen concentreren op hun taak. Brouwers stoppen hun ziel en zaligheid in het bier. Dan mag je verwachten dat de bieren met dezelfde passie en vooral ook deskundigheid worden beoordeeld door mensen die er echt verstand van hebben”, verkondigt de juryvoorzitter.

Uitslag Beste Bockbier van Nederland
Categorie Bockbier (49 deelnemers)

1) Amstel – Amstel Bock
2) Het Brouwcafé – Schevenings bokbier
3) Bavaria – Bok

Categorie Dubbelbok-IJsbock-Tripelbock (20 deelnemers)

1) Christoffel – Christoffel Bok
2) Jopen Bier – Johannieter
3) Pelgrim – Pelgrim Dubbelbock

Categorie Speciaalbock (18 deelnemers)

1) Duits & Lauret – Houtgerijpte Rook Dubbelbock
2) Oudaen – Herfstbock
3) Hommeles – Bokkepruik