PINT Bokbierfestival

Geplaatst op

in de categorie

24102014 PINT Bokbierfestival (4)In de prachtige en plechtige Beurs van Berlage werd afgelopen weekend voor de 37ste maal het PINT Bokbierfestival gehouden. In het festivalboekje is te lezen dat dit het oudste en grootste bierfestival van Nederland is. Tijdens het festival werden meer dan 70 verschillende bokbieren van de tap geschonken. Voorafgaand aan het festival werd onder toeziend oog van genodigden de Gouden Pint uitgereikt. Dit is de belangrijkste bierprijs van Nederland en gewonnen door de Nationale Bierbank.

Bij binnenkomst moet je een starterspakket kopen voor € 20,00. Daarvoor krijg je een festivalglas welke je mag houden en drie consumptiemunten. Extra munten zijn te koop voor € 2,75 per stuk.

Hapjes

24102014 PINT Bokbierfestival (6)Het festival begon op vrijdag om 17:00 uur. In de zaal zijn een beperkt aantal statafels beschikbaar. Deze zijn gewillig in verband met de vele zelf meegebrachte versnaperingen door de bezoekers. Kort na vijf uur sprintte een aantal bezoekers met de boodschappen de zaal in om een statafel te bemachtigen. Op de tafels kwamen de boodschappen tevoorschijn: van chips tot toastjes en van worst tot olijven.

24102014 PINT Bokbierfestival (17)Publiek

Het bokbierfestival trekt een algemener publiek. Waar op bijvoorbeeld Borefts een hoog aantal bebaarde mannen met beershirts rondloopt, is dit op het bokbierfestival een stuk minder. Niet alleen de standaard bierliefhebber komt dus op het festival af, maar ook nieuwsgierigen worden aangetrokken door de grootse opzet van het evenement.

24102014 PINT Bokbierfestival (15)Vrijwilligers

Achter de tappunten staan vrijwilligers de biertjes in te tappen. Vol enthousiasme en met plezier vullen ze je glas. En soms geven ze even hun eigen mening. “Nou, deze is behoorlijke waterig. Ik zou die de volgende keer nemen. Die is pas lekker!” Uiteraard dank ik de vrijwilligers voor hun inzet deze dagen, zonder hun is het evenement niet mogelijk!

24102014 PINT Bokbierfestival (13)Volume

Livemuziek is te vinden in de kleine zaal en dit wordt uitgezonden op de schermen in de grote zaal. Waar de muziek over het algemeen als achtergrondmuziek dient, gaat de volume af en toe omhoog waardoor je niet meer op normale toon een gesprek kan voeren. Ineens lijkt het een concertzaal…

Voor komend jaar kan je 23 t/m 25 oktober omcirkelen in je agenda, dan wordt namelijk het PINT Bokbierfestival voor de 38ste keer georganiseerd. Tot dan!

Foto’s

[slideshow_deploy id=’3232′]