Heineken presenteert Amsterdam Originals met Rijksmuseum

Geplaatst op

in de categorie

Bierbrouwer Heineken viert zijn samenwerking met het Rijksmuseum met zeven speciale bierflesjes. Deze ‘Amsterdam Originals’ zijn uitgedost met iconische schilderijen uit het museum, zoals een zelfportret van Rembrandt.

rijksmuseum_bottles_2

Sponsor

Sinds vorig jaar is Heineken sponsor en preferred supplier van het Rijksmuseum. Destijds zei René Hooft Graafland, lid van de Raad van Bestuur van Heineken: ‘Het Rijksmuseum en Heineken zijn wereldwijd twee van Nederlands bekendste en meest geliefde merken. De heropening van het Rijksmuseum in april en het 140-jarig bestaan van het Heineken-merk vormen een mooie aanleiding om deze twee Nederlandse iconen nu samen te laten werken.’

De geschiedenis van samenwerking tussen het biermerk en het museum gaat echter verder terug. Gerard Adriaan Heineken, oprichter van de brouwerij, was als lid van de Amsterdamse gemeenteraad nauw betrokken bij de bouw van het museum.rijksmuseum_bottles

De serie Amsterdam Originals is te koop bij het Rijksmuseum en in de Heineken Brand Store aan de Amstelstraat in Amsterdam.

Reacties

Eén reactie op “Heineken presenteert Amsterdam Originals met Rijksmuseum”

  1. […] de Amsterdam Originals van Heineken in samenwerking met het Rijksmuseum volgt wederom een nieuw biertje: […]