Vriendenbock 2015

Geplaatst op

in de categorie

30102015 Vriendenbock (1)Na het Noord-Hollands Bierfestival in de Grote Sint Laurenskerk te Alkmaar, is het historische monument wederom toneel voor een bierevenement: Vriendenbock 2015. Zoals de naam al aangeeft, stond het festival volledig in het teken van bokbier. Er konden meer dan 30 bokbieren geproefd worden, zowel van bekende brouwerijen (Jopen) als van de onbekendere (Brouwerij Caulier). De organisatie lag in handen van Stichting Vrienden van de Grote Sint Laurenskerk samen met Proeflokaal de Boom.

Het eerste pluspunt is dat de kaarten vooraf online gekocht konden worden. Bij de ingang hoefde je zo niet in een rij te wachten, maar kon je meteen doorlopen. De toegangsprijs bedroeg € 20,-. Daarvoor kreeg je een festivalboekje met een toelichting op de bieren, een glas en vier munten.

30102015 Vriendenbock (3)

Overzichtelijk

Plattegrond Vriendenbock 2015De indeling van de kerk was zeer overzichtelijk gedaan. Aan de lange zijden stonden alle tappunten en elk bier had een nummer gekregen. Aan de hand van het boekje kon je eenvoudig het bier vinden van de brouwerij die je wilde proeven. In het midden van de kerk was een podium waar regelmatig liveoptredens waren. Daarnaast was op de kopse kant een stand ingericht voor restaurant Granada. In een andere nis zorgde het Alkmaarse restaurant Vito voor hapjes bereid met bokbier.

Medewerkers vallen op30102015 Vriendenbock (7)

De medewerkers van Vriendenbock waren ook herkenbaar. Hier was duidelijk aandacht aan besteed. Met strakke blouses kwam dit meteen georganiseerd over. Alkmaarse horecaondernemers waren aanwezig om de bieren te schenken. Dat de kennis over de bieren niet altijd aanwezig was, nemen we de eerste keer maar voor lief. Mooi zou zijn als hier volgend jaar meer aandacht aan wordt geschonken, zodat betere adviezen gegeven kunnen worden en vragen kunnen worden beantwoord.

30102015 Vriendenbock (2)

Bier drinken voor het goede doel

30102015 Vriendenbock (2)Het gebeurt niet vaak, maar met bier drinken tijdens het Vriendenbock, werd een goed doel ondersteund! Iedere consumptie betekende een bijdrage aan de Stichting Vrienden van de Grote Sint Laurenskerk, een stichting die zich inzet geld bijeen te brengen om restauraties mogelijk te maken en verbeteringen aan te brengen aan het monument.

Dat het een succes was blijkt uit het feit dat het volgend jaar weer wordt georganiseerd, dan vindt Vriendenbock plaats op 4 en 5 november!

Foto’s

[slideshow_deploy id=’4203′]