Dark Hops meest gewaardeerde bier van Utrecht

Geplaatst op

in de categorie

Houtens Brouw Collectief HBCOp het door de Houtense Brouwerij Hommeles georganiseerde vierde Utrechtse Bierbrouwers Festival waren dit jaar 15 brouwers aanwezig, allemaal uit de provincie Utrecht. Ze schonken bij elkaar meer dan 40 verschillende bieren, van lentebocks tot stout en van weizenbier tot IPA’s. Het enige bier dat niet geschonken werd was pils. Het evenement vond afgelopen zaterdag plaats op het Molenerf, een prachtige locatie!

Ondanks de regen waren er ongeveer 1500 bezoekers op het Molenerf aanwezig, waaronder veel jongeren en vrouwen. En ook aardig wat buitenlanders. Zelfs de Engelse biergoeroe en schrijver Tim Webb kwam poolshoogte nemen. Dan dan stel je in bierland echt wat voor!

UBBF2014Meest gewaardeerde bier
Traditioneel kiest een deskundige jury op dit festival het ‘meest gewaardeerde bier’ van Utrecht. Die eer viel dit jaar te beurt aan brouwerij De Eem uit Amersfoort, van brouwer Ruud van Moorst. Zijn ‘Dark Hops’ werd de grote winnaar. Het bier is een samenwerkingsproject met de Amsterdamse brouwers van ‘Pampus’. Dat is ook een van de kenmerken van de nieuwe biercultuur: brouwers zoeken elkaar op, experimenteren en komen zo met nieuwe, geweldige bieren op de markt.

Reacties

Eén reactie op “Dark Hops meest gewaardeerde bier van Utrecht”

  1. […] Traditioneel wordt op dit festival ook het ‘meest gewaardeerde bier’ van Utrecht gekozen. Dit jaar was dat “Dark Hops” van brouwerij de Eem (zie ook het nieuwsbericht). […]