Over bier-evenementen.nl

Met bierevenementen wordt op deze website bedoeld: alle evenementen waar (speciaal) bier centraal staat. Dat zijn bijvoorbeeld:
– bierproeverijen
– (bok)bierfestivals
– een kroegentocht waar in elke kroeg een ander biertje geproefd kan worden
– speciale evenementen bij brouwerijen

Deze bierevenementen, groot en klein, worden door het gehele land georganiseerd, maar een centrale website waar puur deze evenementen gevonden konden worden was er niet. En daardoor is bier-evenementen.nl ontstaan. De missie is het verbinden van bierliefhebbers. Zowel de bezoeker als de organisator van een bierevenement is tenslotte een bierliefhebber.

Evenementen insturen
Uiteraard is het voor mij onmogelijk om alle evenementen zelf te zoeken en in de kalender te zetten. Het doel is dan ook dat organisatoren (en bezoekers) de gegevens van evenementen insturen. Dit kan via:
het uitgebreide formulier
het contactformulier
Facebook
Twitter
Als het evenement relevant is voor de kalender, wordt deze zo snel mogelijk (gratis) geplaatst. Zo groeit de database met evenementen en wordt bier-evenementen.nl hét overzicht.

Achteraf kunnen verslagen en foto’s van het evenement worden ingestuurd. Het liefst bezoek ik zelf ook evenementen om zelf een (sfeer)verslag te schrijven. Daarnaast lijkt mij het leuk om achtergrondinformatie te plaatsen over evenementen en de organisatoren  achter deze evenementen. Daarvoor moet de website groeien en natuurlijk bestaansrecht verwerven.

Platform
De basis voor de website staat, maar er zitten nog een aantal bugs/fouten in. De komende tijd wordt hier aan gewerkt om deze op te lossen. Ook de lay-out is nog erg basic. Deze zal ook dynamischer en aantrekkelijker gemaakt worden. Het logo is bijvoorbeeld al verbeterd door b71. Er wordt gebruik gemaakt van WordPress en van de plugin Events Manager.

Logo WordPressEvents Manager